Sjukgymnast i Göteborg Rotating Header Image

Majornas Sjukgymnastik – Sjukgymnast i Göteborg

Majornas Sjukgymnastik i Göteborg - Sjukgymnast i Göteborg

Du är varmt välkommen till oss på Majornas Sjukgymnastik – Sjukgymnast i Göteborg, tel 031- 249610, om du lider av besvär, så som smärta i muskler och leder, i nacke, axlar och rygg. Vi erbjuder flera olika typer av behandlingar. Vi har flera års erfarenhet inom sjukgymnastik och har även kunskap och erfarenhet av hur man bäst behandlar olika diagnoser. Vi har även kompetens inom psykoterapi steg 1.

Om behandlingen

Det är vanligt att man drabbas av värk i rygg, nacke och axlar i dag och genom att besöka en sjukgymnast hos oss är vår förhoppning att vi ska kunna ta hand om dig och hjälpa dig att minska din smärta i kroppen. Detta gör vi genom olika typer av individuell träning samt manuella behandlingar så som muskeltöjningar och speciella rörelser.

Det kan finnas flera olika anledningar till varför du har ont. Oavsett om du har drabbats av en skada eller sjukdom erbjuder vi behandlingar som hjälper liksom om du har besvär på grund av stress, oro och ångest.

Frikort gäller

Du kan själv välja om du vill ta kontakt med oss och boka en tid hos Majornas Sjukgymnastik om du lider av besvär och likaså kan du få en remiss till oss via din läkare. Vi är anslutna till Göteborgs sjukvård och frikort gäller hos oss. Vi erbjuder dig en tid inom 14 dagar för en behandling och du har möjlighet att komma fler än 10 gånger – ända tills du har blivit frisk!

Ditt första besök

Det krävs inga särskilda förberedelser inför ditt besök.

För att vi ska kunna ge dig bästa möjliga behandling, inleds ditt första besök med att du får berätta om dina besvär och svara på följdfrågor. På så sätt har vi möjlighet att komponera den mest lämpliga behandlingen för dig. Det är också viktigt att du talar om eventuella läkemedel du tar. Sedan kommer du att få genomgå en undersökning av din fysioterapeut. Detta är för att vi ska kunna se rörelsemönster och känna efter vilken sena/muskel/led som är den smärtande eller funktionsnedsatta.

Träningskläder kan medtagas, vi meddelar dig detta vid ditt första besök.

Besvär och behandling

Hos Majornas Sjukgymnastik kan du få hjälp med olika typer av besvär, som spänningar och värk. Våra sjukgymnaster har erfarenhet av hur man bäst behandlar stela och spända muskler liksom leder som behöver må bättre igen. Även belastningsskador eller skador orsakade på grund av olyckor kan behandlas med träning via sjukgymnastik. Likaså du som har blivit opererad och därför behöver bygga upp muskler och kondition igen är välkommen till oss.

Vi utformar individuella träningsprogram utefter hur vi bäst ska kunna minska din smärta eller funktionsnedsättning. Vi använder oss också av så kallad manuell behandling, med hjälp av våra händer, för att hjälpa din kropp att tänja ut och mjuka upp leder och muskler. Dessutom ger vi dig värdefulla råd om hur du kan belasta din kropp på ett annat sätt, så att du slipper värk och smärta i så stor mån som möjligt.

Det kan också vara viktigt med massage då denna behandlingsform bidrar till att muskler och leder mjukas upp och blodgenomströmningen kan förbättras, vilket gör dig mindre stel och spänd. Vidare rekommenderar vi konditionsträning, t ex raska promenader. Stabiliseringsträning rekommenderar vi ofta. Sjukgymnastik handlar helt enkelt om rörelse och träning – att röra på sig regelbundet hjälper att minska smärtan. Vi arbetar också med avspänningsövningar, akupunktur, vibrationsträning, samtal mm.

Kontaktinformation

Vill du få en tid för behandling snabbt hos oss på Majornas Sjukgymnastik i Göteborg kan du som tidigare nämndes boka ett besök inom två veckor.

Behandlingstillfället kan variera mellan en halvtimme och en timme. Det är givetvis individuellt hur många besök du behöver för att må bättre. För vissa räcker det med ett par behandlingar medan svårare sjukdomar och skador kan behöva regelbundna behandlingar länge.

Majornas Sjukgymnastik
Adress: Djurgårdsgatan 9, 414 62 Göteborg
Telefon: 031-24 96 10
Öppettider: Måndag – Fredag: 09:00 – 17:00

Karta